Welkom bij Museum het Ursulinenconvent

Museum het Ursulinenconvent is gevestigd in een uit de negentiende eeuw daterend Ursulinenklooster met een kapel met prachtige gebrandschilderde ramen. In het Het Familiemuseum laten wij u op velerlei manieren kennis maken met de geschiedenis van de mens in zijn familieverband: vanaf de eerste mens tot het heden met speciale aandacht voor DNA, de in Eijsden geboren wetenschapper Eugène Dubois, Heraldiek, Karel de Grote, Iconografie en Genealogie. Het beschikt over een museum(eet)café met uitgebreide kaart en over een VVV- en museumwinkel. Zie openingstijden en prijzen en onze contactinformatie.


In de apothekerstuin bij het Ursulinenconvent kunt u kennismaken met de geneeskrachtige planten die in de 19e eeuw in de apotheek werden gebruikt.

Deze tuin is een ode aan Jean Dubois, burgermeester van Eijsden en apotheker, die door zijn kennis over de natuur en het landschap bij zijn zoon Eugene, de wetenschapper en ontdekker van de Javamens, de belangstelling voor de natuurwetenschappen wekte. De tuin is te bezoeken als onderdeel van het museum.

Opening apothekerstuin op 8 oktober 2017:

Op 8 oktober 2017 wordt de apothkerstuin officieel geopend. De opening is tegelijk met de eerste streekmarkt in Eijsden (Proeven van het Land), waar het nieuwe en ambachtelijk lokaal gebrouwen ‘Breuster Brouwers’ bier gepresenteerd zal worden.

Verder kunt u o.a. proeven van de speciale kaassoorten gemaakt in de eigen kaasmakerij (Sjevraoje) van het Ursulinenconvent, proeven van het bostelbrood dat met de houtoven gebakken wordt, genieten van fruit- en fruitproducten van het Breusjterhöfke en nog veel meer.

Het programma is:

11.00 opening markt
12.00 opening proeflokaal
13.00 opening apothekerstuin
15.00 einde